کارگروه ملی همکاری با اتریش- اولین کنفرانس مشترک ایران و اتریش در زمینه آموزش عالی
برگزاری کنفرانس توسعه همکاریهای علمی ایران و اتریش

حذف تصاویر و رنگ‌ها  | تاریخ ارسال: 1397/5/3 | 
به گزارش روابط عمومی، با موافقت آقای دکتر فرهادی وزیر محترم علوم،تحقیقات و فناوری ریاست کارگروه ملی هماهنگی و پیگیری همکاری های علمی بین المللی با کشور اتریش به مدت دو سال به دانشگاه خوارزمی واگذار شد. در همین راستا هیأت بلند پایه اتریشی مرکب از رئیس آژانس همکاری های بین المللی کشور اتریش،معاون وزیر کشوراتریش و رؤسا و نمایندگان 12 دانشگاه و پژوهشگاه اتریش به ایران سفر کردند. روز یکشنبه 26 دی ماه کنفرانس توسعه همکاریهای علمی ایران و اتریش در دانشگاه خوارزمی برگزار شد.
این برنامه ساعت 8/30 صبح روز یکشنبه با حضورهیأت 21 نفره از دانشگاه اتریش، رؤسا و معاونان پژوهشی 70 دانشگاه مطرح کشور، آقای دکتر شریعتی نیاسر معاون محترم آموزشی وزارت علوم تحقیقات و فناوری،خانم دکتر لطفیان سرپرست محترم مرکز مطالعات و همکاری های علمی بین المللی وزارت علوم ، و جمعی از استادان در دانشگاه خوارزمی آغاز گردید.  
در ابتدای برنامه آقای دکتر سبحان اللهی رئیس دانشگاه ضمن عرض خیر مقدم به میهمانان عنوان کرد: دانشگاه خوارزمی همیشه در همکاری های علمی فناوری پیشتاز بوده است و این دانشگاه با ظرفیت بالای علمی و تحقیقاتی صاحب گسترش همکاری های مختلف با دانشگاه های دنیا شده است.
وی بیان کرد: دانشگاه خوارزمی در بخش های پلاسمای پزشکی، علوم انسانی، نانو، حقوق، بیوتکنولوژی با دانشگاههای اروپا کارهای مشترک گوناگونی انجام داده است و این دانشگاه همواره در تحصیلات تکمیلی پیشتاز است وفارغ التحصیلان آن در جایگاه ویژه­ای مشغول به فعالیت هستند .ما مایل هستیم با دانشگاههای اروپایی کارهای مشترکی انجام دهیم و دانشگاه خوارزمی این قابلیت را دارد که به دانشگاه بین المللی تبدیل شود و در این راه هرنوع همکاری برای ما خوشایند است و دانشگاه خوارزمی توانایی این را  دارد که به یک مرکز علمی هماهنگی با اتریش تبدیل شود .
دکتر سبحان اللهی افزود: علم و دانش هیچ مرز جغرافیایی ندارد و دانشگاه خوارزمی از تجربه خود استفاده می­کند که به یک مرکز علمی بین المللی تبدیل شود وامیدواریم با تأسیس مرکز مطالعاتی اروپایی نه تنها سطح تحقیقات علمی بالارود بلکه از همهی اعضای اتحادیه اروپا برای تأسیس  این مرکز مشترک استفاده نماییم.
در ادامه برنامه آقای دکتر استفان ذوتی مدیر کل آژانس همکاری علمی،آموزشی اتریش با خوشامدگویی به حاضرین عنوان کرد که من قبلا نیز به ایران آمده بودم و از دانشگاه خوارزمی بابت فراهم کردن زمینه این همکاری تشکر کرد . دکتر ذوتی گفت: دیروز اولین جلسه کنفرانس در وزارت علوم،تحقیقات و فناوری با معاون وزیر برگزار شد و اشتراکات علمی زیادی بین ایران و اتریش وجود دارد. این سابقه به قرن 18 برمی­گردد و ما باید تلاش کنیم یک مرکز قوی بوجود بیاوریم. تفاهم نامه ای در وزارت علوم بین ایران و اتریش به امضاءرسید و ما شانس بزرگی داریم که زمینه همکاری های جدیدی را بوجود بیاوریم و آن را توسعه دهیم ایده اصلی مأموریت ما این است که همکاری های قبلی را قوت ببخشیم و می خواهیم فعالیتهای علمی ایران و اتریش  با شتاب بیشتری ادامه یابد.ما از دانشگاه خوارزمی دیدن کردیم و مشتاق همکاری های بیشتر در ماه ها و سالهای آینده هستیم.
در ادامه برنامه آقای دکتر شریعتی نیاسر معاون آموزشی وزارت علوم تحقیقات و فناوری از دانشگاه خوارزمی که میزبانی این برنامه را تقبل کردند تشکر نموده و عنوان کرد: دانشگاه خوارزمی از دانشگاههای مطرح کشور است.
دکتر شریعتی گفت:در ایران 155 دانشگاه ملی و 530 شعبه دانشگاه از راه دور وجود دارد و همچنین دو دانشگاه ویژه در علوم مهارتی که تعدادشان در سطح کشور 960 شعبه است که علاوه بر این دانشگاهها کشور پهناور ایران دو دانشگاه خصوصی آزاد و غیر انتفاعی دارد که دانشجویان با پرداخت شهریه مشغول به تحصیل هستند و  820شعبه در سراسر کشور دارد.
معاون آموزشی وزارت علوم با اشاره به تعداد دانشجویان در گروههای مختلف علمی گفت 46.8 درصد دانشجویان در گروه علوم انسانی، 5.86درصد در گروه علوم پایه،5.69 درصد در گروه علوم پزشکی30.19 درصد در گروه علوم مهندسی4.35 درصد در گروه کشاورزی و دامپزشکی و 7.83 درصد در گروه هنر تحصیل می­کنند.
در ادامه به سهم ایران در تولید مقالات علمی اشاره کرد و گفت تعدادمقالات علمی ایران از سال 2007 تا 2016 نشان می دهد که سهم ایران در تولید مقالات علمی افزایش یافته است به طوری که در سال 2015 تعداد مقالات ما در  ISI منتشر شده است به 35 هزار رسیده است و میان صد دانشگاه برتر آسیا ایران بعد از ژاپن،کره و تایوان مقام چهارم را داراست.
سپس آقای دکتر شریعتی عنوان کرد:ما از گسترش بخش فارسی در دانشگاههای خارجی استقبال می­کنیم و امیدواریم در زمینه های علمی و بین المللی نقش خود را خوب ایفا کنیم.
در ادامه برنامه خانم دکتر لطفیان سرپرست مرکز مطالعات و همکاری های علمی
بین المللی وزارت علوم،تحقیقات و فناوری ضمن ابراز خرسندی از حضور در این برنامه ، از افزایش بودجه اختصاص یافته به بخش تحقیقات علمی و پژوهشی صحبت کرد و در ادامه افزود همکاری های بین المللی به یکی از اولویتهای کار ما تبدیل شده است.
سپس خانم باربارا گروبر معاون وزیر علوم فناوری و اقتصاد اتریش عنوان کرد قرار است کارگاههایی برای همکاری مشترک جهت گسترش استعدادها  برگزار شود و تا به حال 13 یادداشت تفاهم بین ایران و اتریش امضاءشده است که پایه خیلی خوبی در جهت توسعه مراکز علمی می باشد.
وی گفت: اتریش کشوری است که دربخش زیر ساختها تحقیقات زیادی انجام داده است و اگر شما به دستاوردهای این کشور نگاه کنید متوجه خواهید شد که بسیار نوآورانه بوده است.
در ادامه برنامه آقای دکترگرهارد ولز رییس آموزش عالی واحد اراسموس گفت: ایران برای ما یکی از شرکای علمی به شمار می­آید و امیدوارم همکاری های علمی ادامه پیدا کند.
دو یادداشت تفاهم میان دانشگاه خوارزمی با دانشگاه مونتان و تربیت معلم اتریش امضاءشد.
در پایان برنامه کارگروه­هایی درحوزه­های علوم انسانی،مدیریت کسب و کار، نفت و مهندسی،علوم طبیعی و فرهنگ و هنر همزمان در سالن­های مختلف برگزار شد.
 
نشانی مطلب در وبگاه کارگروه ملی همکاری با اتریش:
http://khu.ac.ir/find-19.22975.52652.fa.html
برگشت به اصل مطلب